29.10.2011 г., 22:03 ч.

Прелес(т)но живуркане 

  Поезия » Гражданска
436 0 2

Прелес(т)но живуркане

 

Купувай, купувай

и хич не умувай -

където е текло, там пак ще тече!

На банките имай

ти вяра и взимай -

с проценти „нищожни” тя само влече!

 

С „изгодна” оферта

решаваш си дерта -

проблемите лазят пред твойте крака!

Парите са лесни

(от джобове десни),

но може ли вечно да бъде така?

 

С ненужни покупки

дома си (черупка)

затрупай така, че да няма пътека!

А сетне надявай

хомота и ставай,

че следва години да теглиш...! Но нека!

 

Нали сам избра си

да дърпаш от каси,

защо се оплакваш от курса в живота?!

Дордето „ми давай”

измества „спестявай”,

ти никога няма да бъдеш пилотът!

 

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??