Прелес(т)но живуркане
Купувай, купувай
и хич не умувай -
където е текло, там пак ще тече!
На банките имай
ти вяра и взимай -
с проценти „нищожни” тя само влече!
С „изгодна” оферта
решаваш си дерта -
проблемите лазят пред твойте крака!
Парите са лесни
(от джобове десни),
но може ли вечно да бъде така?
С ненужни покупки
дома си (черупка)
затрупай така, че да няма пътека!
А сетне надявай
хомота и ставай,
че следва години да теглиш...! Но нека!
Нали сам избра си
да дърпаш от каси,
защо се оплакваш от курса в живота?!
Дордето „ми давай”
измества „спестявай”,
ти никога няма да бъдеш пилотът!
© Марин Цанков Все права защищены