1.01.2023 г., 9:45 ч.

Премеждията на Дядо Мраз 

  Поезия » Хумористична
314 2 3

Подкара Дядо Мраз шейната

сам през градчета и села.

(Снежанка, тъй като е млада,

мобилизирана била).

 

Децата, кротки или буйни,

са заявили в интернет:

за Таня нова кукла с букли,

за Ваня - танк и пистолет ...

 

Ала на пътя му застана

военен. Каза с властен глас:

- Оръжията тук оставяй!

Ще бъдат нужни те на нас.

 

- Но туй играчки са, сам виждаш -

му рече благо Дядо Мраз.

- Щом истинските не достигат,

със тез ще стреляме тогаз.

 

И старецът се подчинява,

оръжията дава той.

Играчка друга подарява

на всеки мъничък герой ...

 

А след Русия, към Украйна

шейната му сама изви.

И украинчетата чакат

подаръците си, нали?

 

Но там тревога обявиха,

от изток щом се появи,

шейната с изстрели разбиха,

войник ръцете му изви.

 

Попадна в плен добрият старец,

в доскоро братската страна.

Реши в ООН да се оплаче,

дано да го освободят.

 

Обади му се лично Байдън

и властно тoй му заяви:

- В Украйна всичко Аз доставям:

ракети, памперси, коли ...

 

Таксуваме ги като помощ,

изобщо да не разберат,

че там, когато се опомнят,

ще бъде наш протекторат.

 

Ти ако искаш да живееш,

за емигрант се обяви,

а щом английски овладееш -

нов Дядо Коледа стани.

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за коментарите, Скитнице и Иване. Кой е виновен за войната още не съм разбрал, но знам кой има полза от нея. Честита Нова Година!
  • Браво и от мен! Разбрал си кой е виновен за войната!
  • Е, това направо ме разби Браво!
    Честита Нова година!
Предложения
: ??:??