20.08.2022 г., 19:20 ч.  

Пренаписване на есента 

  Поезия » Строги форми
269 0 2

ПРЕНАПИСВАНЕ НА ЕСЕНТА

 

Гледичията пуска дълги нокти,

сънливо мърка късният следобед.

Дали е време вече да си ходят

и лято, и светулки златооки?

 

И сенките дъждовни натежават,

листенцата на явора се ронят.

Пропукала зелената ѝ броня,

мъгла нахлува в тихата дъбрава.

 

Смирено пиршество на дъх и багри,

блажена самота в сезон любим...

Нима от утре трябва да простим

 

пожарите и страстите на август,

молитвите на странник пилигрим,

благословил ни да сме прах и дим?

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??