4.06.2009 г., 20:08 ч.

Преобръщане 

  Поезия » Философска
465 0 2

Най-страшната истина била

да срещнеш в огледалото истината.

Огледала, огледала -

                  толкова мои копия,

какво бих си казала с вас?

Коя е най-страшната лъжа?

Нима да срещнеш по пътя

                                        истината?

Очите на лъжата са безпосочни.

Затворен свят. Без цвят.

Истината, заключена зад

                       омагьосани врати...

Срещнеш ли я веднъж

                        някъде и ти,

ще останеш без оръжие,

защото се е превърнала в

                                    лъжи!

Фотографирай спомените, в албум ги събери

 и като боклук непотребен черно-белите изхвърли!

Платната на живота си опъни

и събери ги срещу суша от добри думи,

че душата ти припява със славееви песни:

"Ах, къде е колелото на Съдбата?"

© ДИМА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Незабравимо!
    Внушително!
    Изящно!
    Но ,аз се влюбвам в черно-белите снимки-по -незабравими са за мен . Самата светлина ме привлича и настроението от снимките-черно-белите.
  • Малко в началото куца ... после продължаваш добре! Преработи го малко ще стане супер! Успех!
Предложения
: ??:??