4.09.2013 г., 22:36 ч.

Прераждане 

  Поезия » Гражданска
697 1 5

 

 

ПРЕРАЖДАНЕ

 

Усеща се как полъхът далечен

звездите скрива, срива градове,

променя даже летописа вечен,

та той де не вълнува и зове.

 

Щом Господ е изместен от парите

нормално е крадци да са на власт.

Те бъркат деликатно из душите

и пълнят алчно грозната си паст.

 

Продават за пари, че и убиват,

играят свое – кърваво хоро.

Какво че други страдат и загиват

без цел, и без надежда за добро?

 

Враждуват като две жени в омраза –

най-читавото в тях душа бере.

Навред посяват жупел и зараза,

а никой не желае да ги спре.

 

Не виждат ли – България умира

и трудно е за днешния човек...

Животът – уж започнал, а пък – спира...

Дали ще съществува подир век?

 

Дошъл с ония бодри ескадрони

на устрем горд и набег – засиял,

той сигурно ще свърши с неутрони,

създадени от мозък, изкуфял.

 

Забравихме и Ленън как говори: –

„Любов правете!” – Ех, какво момче!...

Стена се построи и се събори,

а тоя свят към битки все тече.

 

Превърна се в едно глобално село,

в което с безразличие си врим,

дарява – всъщност, колкото е взело –

импулси за успех, необясним.

 

Каква да е последната ми песен –

мажорна ли, минорна ли – не знам?  

С прераждане, след хубавата есен,

дано светът е малко по-желан...

 

 

© Росен Гъдев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Истински празник на разума ,облечен в прекрасен стих. Благодаря за удоволствието от прочита
  • Прекрасно стихотворение. Вълнуват ме същите неща, но не съм поет за да го кажа толкова хубаво. Възхитен съм.
  • Много ми хареса,а патриотичното чувство и мен зарази,дори се ядосвам,че са малко такива хора,които отреагирват по този начин!Поздрави!
  • Харесах!
  • Аплодисменти, братле! Гордея се, че в сайта има хора, на които им пука!!!!!
Предложения
: ??:??