14.02.2021 г., 14:05 ч.

Пресолено вино. 

  Поезия » Любовна
294 2 7

По дяволите този Валентин!
За ден ли тържествува любовта?
Светът от памтивека се върти
в безкрайност от копнеж и суета.
Недей да ме преследваш, Купидоне!
(И, както още там ли те наричат)
Познавам ерогенните си зони.
Уцели ме в душата. И обичам! 
Ще пия тази вечер до несвяст, 
(а виното горчи от пресоляване.) 
Сълзите си отпивам вместо страст, 
защото липсваш ми до пълно полудяване... 

 

Стихопат. 
Danny Diester 


 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??