19.06.2007 г., 20:34 ч.

ПРЕВЪПЛЪЩЕНИЕ 

  Поезия
524 0 6
ПРЕВЪПЛЪЩЕНИЕ

Превърнах в роза своето сърце
и вляво на гръдта ти я закичих,
но ти я сграбчи с ледени ръце
и я изхвърли. Бил си алергичен...

Превърнах в песен своята душа
и с утринния вятър ти я пратих.
Ти спусна щори - имало роса,
а звуците смущавали съня ти...

Превърнах в стих мечтата си по теб,
написан на крило на гълъбица.
Ти го прокуди на студа свиреп,
заключи в клетка тази бяла птица.

Превърнах се накрая в тишина...
Крещя неистово, но в мене вътре.
Цветът увяхна, песента умря,
и кой знай де сега стихът се тътри...

190607


© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??