4.04.2015 г., 17:19 ч.

През девет планини до десета 

  Поезия » Любовна
484 0 0

През девет планини до десета -
разстояние кратко и ясно,
ще премине напук карета,
ще потропва възторжено властно,
намусен сив кардинал ще копира
геометричното скучно поверие
точка А точка Б да избира
и разстоянието да бъде намерено.
Щедро пръснати наоколо хиксове,
част от нахалното уравнение ,
условието стилно греховно измислено,
а задачата не търпи отклонение.
Две мистерии чакат откриване -
неизвестното скрито известно скимти,
тайна територия поглежда учудено, 
точка А си оставам аз, точка Б далече си ти…

 

© Ел Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??