3.10.2012 г., 14:20 ч.

През люлките житейски 

  Поезия » Друга
451 0 2

Блажено залюляна, галеща душата,

закотвих се в люлеещия стол -

подарък от съпруга и децата,

а всъщност, аз съм здраво вкоренил се ствол.

 

От мен излизат клони разклонени,

с листа красиви и със сочен плод -

погрижих се от качествено семе 

да е оставеният подир мене род.

 

Поисках и получих от съдбата -

животец скромен, на любов богат...

Отворена пред мене бе вратата,

изпращах и посрещах благодат.

 

И в люлката житейска днес оставам,

дали разклатена от буря, или нежен бриз,

щастлива и с усмивка остарявам

в живота ми - изпълнен мой каприз...

 

02.10.2012

Ирена Георгиева

 

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??