4.02.2008 г., 17:05 ч.

През май 

  Поезия » Друга
470 0 3
 

ПРЕЗ МАЙ!

 

Силен вятър развява косите ти.

Силен вятър, а вече е май.

Срещу него вървиш и разпитваш навсякъде

къде да намериш приятел докрай.

 

Ще го търсиш през дългите нощи.

Ще го търсиш във тягостни дни.

А когато това ти додея,

ти отново сама остани.

 

Помисли за приятели стари,

припомни си прекрасни неща -

как във дългите нощи щастлива била си,

а сега си ненужна, сама!

 

Знам, боли те и болка такава

ще те мъчи, но ти я търпи.

Упреци тежки дочуеш ли някъде,

усмихни се и просто мълчи.

 

Сила трябва в минути такива

да преминеш през целия свят.

Да даряваш със обич добрите!

Давай щедро  и те ще ценят!

 

В майска нощ щом със вятъра тръгнеш,

срещу него тръгни и върви!

Срещнеш ли някой за помощ да моли,

ти си нужна! Затуй остани! 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??