ПРЕЗ МАЙ!
Силен вятър развява косите ти.
Силен вятър, а вече е май.
Срещу него вървиш и разпитваш навсякъде
къде да намериш приятел докрай.
Ще го търсиш през дългите нощи.
Ще го търсиш във тягостни дни.
А когато това ти додея,
ти отново сама остани.
Помисли за приятели стари,
припомни си прекрасни неща -
как във дългите нощи щастлива била си,
а сега си ненужна, сама!
Знам, боли те и болка такава
ще те мъчи, но ти я търпи.
Упреци тежки дочуеш ли някъде,
усмихни се и просто мълчи.
Сила трябва в минути такива
да преминеш през целия свят.
Да даряваш със обич добрите!
Давай щедро и те ще ценят!
В майска нощ щом със вятъра тръгнеш,
срещу него тръгни и върви!
Срещнеш ли някой за помощ да моли,
ти си нужна! Затуй остани!
© Иван Иванов All rights reserved.
Поздрави!