6.11.2008 г., 0:35 ч.

през ноември 

  Поезия » Философска
950 0 18





сив вторник

през ноември

сив вирус на сезона

боледуваща природа

без видимост

във влажната мъгла

междусезоние излишно

без слънце и без светлина

или може би създадено

само за размисъл

и за безволева тъга



от сутринта прелива мракът

не в изгрев

а във тъмнина

денят превръща се

в еквивалент на здрача

а колко е ужасно

да няма залез и дихание

денят



от златна есен помен липсва

междинен цикъл

деградира сътворението

с антитворчески мотив

сънят е само стимулиран

но просмукващо безличен

а духът безпомощно се бори

с този срив



във вторник през ноември

е еволюцията в пауза

и просто няма ни следа

от красота

но  условно ще сме винаги

щастливи

ако поне дъхът ни

не е  мъгла

а капчици роса






ЧАР,  през ноември

© Чавдар Кунчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??