11.02.2011 г., 20:56 ч.

През пожара, раздиращ с ръце тъмнината 

  Поезия » Философска
355 0 0

"През пожара, раздиращ с ръце тъмнината"

Там.
Там има пожар.
Стихиен пожар. Негаснещ пожар.
От кости, от плът и от чувства пожар.

Там се случи.
Случи се нещо ужасно.
Нещо, което отвори вратите.
Вратите - потайните двери на Ада.

Там.
Точно там.
Ще бъдем точно там.
Ще бъдем, когато угаснат звездите.

Там.
Там ще минем.
Ще минем през пожара.
През пожара, раздиращ с ръце тъмнината...

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??