25.04.2012 г., 9:59 ч.

Причина за ревност 

  Поезия » Любовна
712 0 2

ПРИЧИНА ЗА РЕВНОСТ

 

Разбрах причината

за твоите видения

на потъпкани владения,

на оваляни в ботушите кални

на Army Of Lovers имения!

 

Тя,

за ревността

причината –

не е в априлския дъжд:

превъзбуден и бърз

и по сила променлив,

нито в постоянното

желание за нещо

извънземно!

 

Ако причината за ревност

е картина триизмерна,

то тя изобразява нагледно

менгемето обемно

на любовната болест!

 

Там, в менгемето, с кънтеж

се смилат пролетните течения

и необмислени думи извират.

Там виненочервени нежни

устни - обидни изречения

избират.

 

Там, в менгемето – се планират

временни маршрути.

Там пътеки от изкуствени цветя

се вият.

И не другаде, ами там точно, да,

атрофират

иначе спортните мускули...

 

© Ема Венева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??