22.01.2013 г., 17:36 ч.

Причини 

  Поезия
476 0 5

Все към огъня гледам

в декемврийската вечер.

А навън е поледица.

Всеки огън – обречен.

 

И мечтая за после –

за най-мъдрата притча.

От пробития космос

цветовете изтичат.

 

Искам да ги запазя,

но сезонът е зима.

В ускореното мразене

де за обич причина?

 

Делници си приличат -

оцветени са в сиво.

Да, но моите притчи

ще завършват щастливо.

 

Очила и представи

ще оставя за друг път.

Ще боядисам в лилаво

тъмно-сивата сутрин.

 

Хвърлям съчки към пламъка

вече толкова зими!

Пригответе си камъни -

аз намерих причини.

 

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??