10.11.2011 г., 10:49 ч.

Приказка 

  Поезия » Любовна
1122 0 25

ПРИКАЗКА

 

Направи го, така, с реверанс!

Изрови ми на лятото корена.

Подари ми последния танц.

В целофан опаковай и спомена.

 

Тъй ще бъде платено и пито.

Чуй, оркестърът свири фалшиво.

Пепеляшка не съм ти и нито

стайна Палечка в цвете красиво.

 

Как позна? Аз съм дънна русалка...

С водорасли заплитам нов шал.

Русокоса не съм, нито малка.

И отсъствам от всеки твой бал.

 

В листопади, илюзии цветни

избледня тази приказка моя.

Наведи се! Сега ще заметна

невъзможния принц. Шалът? – Твой е!

© Алина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??