27.09.2012 г., 17:13 ч.

Приказка без сюжет 

  Поезия » Друга
788 0 18

Хайде, стига лъжи и измислици!
Тази приказка свърши, на стъпка от Рая.
Ако ще векове да прелиствам,
все такъв, все сълзлив ще е краят.
Да, ама... плащам със сълзите кредит
„Стара Любов” – пак фатална.
И на минус излиза скръбта ми по тебе,
и солена е лихвата. Не солена – брутална!

Стана ясно още с първия прочит –
сбъркал си своята спяща принцеса.
Да ти имам късмета! На тебе ли точно
се падна актриса (тире) поетеса?
Луда за сто, твърдоглава и опака, дива,
сякаш от малка в гората съм расла.
С чепати обноски, с оранжева грива,
а с ранима душа?... Ей, тука... става опасно.

Ето и краят:
В 12 без 5 ще си тръгна нормално,
а надолу по стълбите бясно ще тичам...
Ох, как ми писна от пантофки кристални!
Безсюжетно искам да бъда обичана.

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??