21.06.2022 г., 12:26 ч.

Приказка небесна 

  Поезия » За деца
535 2 13

Облачета бели

на небето спрели,

фигурки рисуват,

аз им се любувам.

Зайче бяло скача,

слонче го закача,

после се размиват,

на далеч отиват.

Други се явяват,

пак се заиграват.

Клоун с дълга шапка,

малка, сладка жабка.

Охлювче, лисица

и граблива птица.

В приказка една,

попаднах, май, сега!

Мама ме побутва,

по рамото ме тупа:

„Мими, приземи се,

урока научи си!“

 

 - Облачета бели

на небето спрели,

утре ще се върна,

отново да ви зърна!

Уроците ме чакат,

ще бъда като кака –

примерна, добричка,

отлична ученичка!

© Ивелина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??