4.07.2024 г., 17:10 ч.

Приказка в небето 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Философска
122 0 2

Можем ли на небето да танцуваме?

Измежду звездите да се наредим?

Можем ли във техния океан да плуваме,

но за разлика от тях да не горим?

 

Можем ли светещи желания да бъдем

измежду облаците тъмносиви?

Можем ли на небосвода сънен

всяка нощ да я направим жива?

 

Или като птици ние на света

да гледаме някак отвисоко?

Да заспиваме със залеза

и на сутринта да полетим отново?

 

Предполагам невъзможно ти звучи.

Сякаш приказка със думи нарисувах.

Казваш "не вярвам, докажи!"

Направих го като просто те целунах.

 

© Ангела Топалова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сладко стихче.
  • Красота! Но тук има клики и те се четат помежду си. Но красивата поезия винаги си проправя път по божествен замисъл А тази е такава.
Предложения
: ??:??