4.11.2006 г., 8:34 ч.

ПРИКАЗКА ВТОРА-този път с безметежен край 

  Поезия
700 0 5
Имало нявга,
през девет сайта в десети ,
една принцеса малка.
Веднъж излязла на разходка
в гората близо до двореца
и изведнъж намерила находка,
езерце с най-чистата водица!
Протегнала се, искала да пие,
но огледалния й образ заговорил:
-Ти не бързай, сестро!
-Първо се огледай във моята водица
и ако промени виждаш в красивия ти лик,
значи готова си за подвига велик…..
-Какво ли пък ще е това ?-
запитала се честно тя-
-дали не е магия бяла,
или пък черна, опустяла…
И тъкмо тръгвала горката
потънала във размишления,
не щеш ли скочил върху лилия,
жабок зелен с езиче пеперлия:
-Добра среща, красота неземна!
Разреши ми скъпа в душата да погледна!
И да и кажа…...Свидно ми е! Мъка…
тежи във теб като богиня седморъка…
Не дава мира със себеотрицание!
Сърцето ти изпраща във изгнание!
Но аз измислил съм за теб спасение!
Целуни мен, грозния жабок
и моят цвят ще грейне във очите ти,
като нюанс закрилящ дните ти,
като закрилящ лъч за утрото,
като изгряваща луна за вечерта
и като неспокоен полъх нощен
със дъх на свежа мараня…
Целунала принцесата жабока
и той изчезнал надълбоко,
но с нея случило се нещо,
затоплила се до горещо,
разтворила ръце и се понесла……
Жар птица !
На царството новата царица!
...........................
Като орлица е грижовна и до днес
за царството си откровено,
миротворно и успокояващо,
талантливо, запленяващо!
Кръжи високо и ни гледа,
като феникса ни отразява
в зеления нюанс на ириса
и в изгрева и бъдещето,
за всички безрезервно,
непоколебимо се раздава!





ЧАР…….29.10.06......03.11.06

© Чавдар Кунчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Приказката ти ми хареса
    има до някъде добър край.
    Събуди обаче в мен интереса
    зеления жабок странен знай.
    Какво със него ще се случи,
    защо изчезнал е надълбоко ?
    Целувка след като той получи
    не е ли в еволюцията по-високо?
    Да знам, много са въпросите,
    но приказките са ми страст
    Разнищвам винаги там образите
    и поуките достигащи ... до нас.

    Поздрав и усмивка.
  • Поздрави за приказката!Наистина красив полъх от езерото
  • Хареса ми приказката!!! Поздрави, Чар!!!
  • Красива приказка! Дори и жабока хубавец
  • Приказката е великолепна, точно по мой вкус
Предложения
: ??:??