17.04.2009 г., 16:54 ч.

Приказка за Ада и за Рая 

  Поезия » Друга
678 0 3

 

          Приказка за Ада и за Рая

 

 

          Преди да заспиш, ще те полюлея
          в скута си...
          и приказка ще ти разкажа.
          Естествено, онази същата...
         за мен, за Ада и за Рая.

          Ти мислиш, че я знаеш във подробности...
          Но, не съвсем - не го мисли!
          Веднъж страдалка съм, друг път бездомница...
          ... сълзите истински са в моите очи.
          Студено е. И тъмното е страшно.
          Не трепери от страх! Сега съм тук.
          Люлея те и ти разказвам 
          за Ада и за Рая... пак накуп.
             Сълзите ми те милват и пречистват.
                Любов отронва се от моето сърце.
                Нима ти смееш повече да искаш?
              Не ти ли стигат моите ръце,
              които те докосват всеотдайно,
          които вливат ти живот
          и безпределно те обичат тайно
          с онази истинска Любов?
          Сълзите продължават да преливат.
          Заляха Този свят и Онзи свят.
           Студено е! Но топло е в душата ми,
          когато ти си в мен и в теб съм аз...

          Ще ти разказвам още...
          Не заспивай!

© Димена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Колко сте мили !Наистина ви благодаря !Ники, да не ме караш да ти разказвам приказки 1001 нощи !Недей ,де !Ще остарея, докато заспиш !
  • Страхотно!
    Много ми хареса!
    Няма да заспивам,ще чакам...!
    Поздравявам те!
    Николай
  • Хареса ми
    И идеята е интересна. Браво, Димена!
Предложения
: ??:??