29.10.2008 г., 9:34 ч.

Приказка за любовта 

  Поезия
786 0 5

Когато аз за първи път видях те,
си казах, че това си ти,
момчето, за което бях жадувала,
момчето от моите мечти.
И не след дълго ние бяхме двамата,
в природата сред всички цветове,
ридаейки и молейки времето да спре.
С дълбоко влюбени души стояхме
и прекрасни думи си редяхме.
Усмивки грееха на нашите лица
и всичко бе като в приказка добра.
Птички пееха ни песни,
пращаха ни поздрави с крила,
вятърът разпери нежно
всички клонки и цветя.
Те прехвърчаха като снежинки бели
и преплуваха през нашите тела.
Целият всемир се беше преклонил
пред двете влюбени сърца
и изпращаше ни хиляди слънца,
които бяха символа на любовта.
Феята орисница и тя, в миг отнейде долетя.
Поръси ни с вълшебния прашец
и ни прикова - всеки своята изповед да даде
пред майката земя.
Тогава аз започнах първа - нали съм и жена -
с чиста и невинна песен, своите думи да редя:

"Дарявам ти душата си -
дарявам я на теб, любов,
на първата и святата,
от божията благослов!

Отдавам всеки миг в живота си -
отдавам го на теб, любов,
на чистата и святата,
жадувана за цял живот!

Сърцето мое - подарявам го
на теб, любов единствена,
и всяка част от мен отдавам я,
и нека станем ний едно!"

А момчето с красивите очи,
и дума не успя да промълви,
подаде нежно своята ръка
и се преклони пред моята снага!


© Калина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Калинка- НАЛИ СИ И ЖЕНА ,мила,нежна и добра,пак си се справила,и си написала нещо от сърце и от душа!!!!
  • ето и аз на свои ред настръхнах.браво
  • разкошен стих...пишеш красиво...с обич.
  • Много ми хареса тази приказка!Надявам се приказното момче, да топли всеки ден, твоето сърце!Да оцени какво има до себе си и те обича лудо и страстно, така, както ти би желала Кали!От сърце ти желая, да изживееш любовта- силна и растърсваща, приказна и вълшебна, като в твоята красива приказка!Радвам се, че те познавам!!!
  • Хубаво е! Поздрав!
Предложения
: ??:??