31.03.2017 г., 20:18 ч.

Приказка... за мен и майка ми! 

  Поезия » Оди и поеми, Друга
743 0 7

Събуждам се сутрин, рано

и кафето с тебе пием, мамо!

И този ден ще е щастлив,

защото ще съм до теб,

и денят ми от пасив,

ще става все по-красив!

 

Подкрепа ми даваш,

душата ми освобождаваш!

Враговете вместо мен побеждаваш

и след това, хубаво ме възнаграждаваш!

Никога не ме заблуждаваш

и с любов ме даряваш!

Обичам те и благодаря ще кажа

и нещо ще ти разкажа...

 

"Имало едно време,

неопитна в живота, Принцеса,

която в него не можеше да намери интереса!

Но до нея имаше Кралица една

умна, красива, борбена и необикновена,

величествена и откровена,

за враговете неприкосновена!

Тя сякаш отстрани гледаше

и дъщеря си-Принцесата

в живота полека повеждаше...

Ангелите, бели, довеждаше

и тя самата така изглеждаше!

С Ангелите таен отбор станаха

и магични, вълшебни думи редяха,

и сякаш с кълбо от вълшебна пепел предяха,

и като искра в нощта блестяха!

Принцесата следяха

и над нея грижовно бдяха!

След време плодовете на успеха си беряха...

Принцесата в живота, безумно се влюби

и започнаха веселби 

чак до рано, призори!

Принцесата доволна от себе си, бе

и мечтата в ръцете си взе,

върховете на целите си превзе,

и магията в живота съзре!" 

 

И щастлив е краят на нашата приказка,

но съм длъжна, аз да изрека,

че това не е измислица,

а истина една...

За майка и дъщеря,

които ръка за ръка,

благодарение на подкрепата и обичта,

сбъднаха своята мечта!

© Татяна Василева Всички права запазени

Посветен на майка ми, която винаги е до мен и ме подкрепя!

Борислава Иванова, Благодаря ти! Обичам те, безкрайно!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Люси, радвам се, че си съм повикала образа на твоята майка, благодаря ти за думите, надявам се в следващ живот да си кажете всичко, от което имате нужда и ще ви накара да се чувствате добре. Аз вярвам в това, поздрави!
  • Мило и обичливо същество си Танита! Насълзи ме с този стих и си спомтих за моята скъпа майка. Не успях много да и кажа за обичта си, защото си отиде рано и неочаквано и все се надявам, че е усетила нашата голяма обич към нея🌺💐!
  • Прекрасни сънища и на теб, мило момиче!
  • Съгласна съм, Руми! Благодаря сърдечно! Прекрасни сънища и спокойна нощ!
  • Майките са нещо много специално в живота на всички, а твоето посвещение разкрива една голяма признателност и благодарност, което е достойно за възхищение! Приеми моят поздрав, Татяна!
  • Благодаря много за пожеланието! Да ви се връща! Спокойна вечер и хубави сънища! Прегръдки!
  • Много хубаво посвещение, Таня, от една благородна и признателна дъщеря! Да ти е жива и здрава дълги години, за да се радвате взаимно!
Предложения
: ??:??