17.07.2012 г., 13:19 ч.

Приказка за орисниците на Мими 

  Поезия » За деца
1571 0 11

 

 

Сред късен час, в потайна доба,
магичен свят - на миг утроба -
една след друга се явили
дванайсет феи-самовили.
Детето в люлката съзрели
и пръчки горе важно сплели -
запели му и във захлас
предрекли бъдеще на глас:

"Да е красива и добра!


"Да бъде истинска жена!"


"С коси от черни теменуги!"


"С очи - небесни пеперуди!"


"С ръце по-бели от брашно!"


"И буйна кръв, като винò"!..


"Да бъде умна!" 


"Да е силна!"


"Да бъде нежна и ефирна!"...

"Да бъде черна мотористка!" -
едната фея се закискала...


Но следващата се засмяла
и рекла: "Принц с ферари бяло!"...


"О, не! На своето бюро

да пише приказки с перо.

На всички прùказници - фея -

да няма друга като нея!" -

това предрекла ù сама

орисницата по съдба...

 

Тук всички млъкнали за миг.

А после дружно, с буен вик,

танцували и с пожелания

нарекли още сто призвания.
Дори и милите роднини 
орисали през балдахина
да пазят малкото дете
добре и в здраве да расте...




© Нели Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??