24.08.2022 г., 15:03 ч.

Приказка за пораснали деца 

  Поезия
213 0 2

Язък за всичко дето сте прочели, защото нищо не сте разбрали

 

Дали защото Баба Яга от гората

на всички малчугани е позната,

забравяме за нея щом пораснем,

но приказката от това не гасне.

 

На момъкът наивен в таз история,

явила му се в друга категория –

като девойка чудна и добра

…ох, имало да пати таз глава!

 

И милият Иванушка Глупака,

дали, защото дълго бил я чакал

от раз се влюбил, като я видял

…а дяволът, ехидно се изсмял.

 

Последвали съкровища и драми,

доброжелатели, сълзи, безброй измами

не приказка – направо летопис,

подир което следва – послепис:

 

Вълкът кожуха си мени, но нравът не

така повтарят (ужким) умните мъже

и точно на Преображение,

настъпило съдбовно претворение:

 

Във образа си Баба Яга се завърнала –

Иванушка във първи клас направо върнала!

Обратно на чина го занулила,

от злоба и с нечистата си сила.

……………………………………………………………………..

А после с радост яхнала метлата

и бодро изхвърчала към гората!

Със вещиците други да дивее,

с роднините си в сговор да живее!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??