5.11.2009 г., 1:12 ч.

Приказка за реката 

  Поезия » Друга
1778 0 3

 

 

Седни до мен, послушай ме за малко.

Ще ти разкажа приказка, която дълго време

премълчавах…

- Една река поискала да е момиче.

Една река помолила се за живот.

 

Веднъж по каменистите пътеки

изплакало небето своите очи.

Реката се напълнила с надежда,

но я обзели мисли зли.

 

Едно момиче спряло се край нея,

пътеката изгубило към своя свят.

Едно момиче пожелало

да има вечен път… Като река.

 

Разтворила се буйната река

и на момичето ръка подала.

Рзтърсили се речните дъна

от сливане на мъртвото с живота.

 

Но ти отиваш си… Защо не чуеш края?

Нима позната приказка разказвам аз?

Защо така напред си устремена?

Нима оставила без път си някоя река?!

 

 

© Натали Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • една тъжна, но красива приказка...6!
  • "Едно момиче пожелало

    да има вечен път… Като река"...*
  • Тъжно е...и красиво!
    И все пак трябва да открием отново своя свят.
    Привет!
Предложения
: ??:??