Приливът на чувства отново е наред,
лист и химикал аз взимам най-напред.
А отливът е онзи със тежките сълзи,
със казване на "Сбогом", със плачещи очи..
Приливът на чувства отново ме обвзе,
бързам да изкажа своето сърце.
Мислите се вплитат, но само едно
наивно е да търся, като игла в сено..
Приливът настъпва с вяра, с надежда,
че всичко ще се нареди,
но бледият ми поглед поглежда,осъзнава,
че вече вижда отминали следи..
Но отливът,тъй тъжен и пореден,
възможно е да е последен.
Погледът ти уж - безвреден,
прави света ми празен и беден..
Превръща всичко в спомен вледенен,
поглъща и малкото енергия у мен,
омагьосва омагьосаното вече,
и последната сълза се стече..
Самотният екипаж на борда
тихичко стои,
аз затворих онази порта,
от която нахлуваше ти..
Сега с такива като мен,
седим, говорим си с очи,
мечтаем да отплаваме далеч,
течение в морето да ни заличи...
© Антонина Всички права запазени