7.06.2008 г., 9:23 ч.

Принцеса ли... 

  Поезия » Философска
827 0 12
Тук започва животът ми
и тук да завърши би трябвало.
На книгата с титулна страница
да пише - щастливо живяла...

... Разказвала тъжни и смешни истории,
изтънчено за любов, за феи с цветя.
И всяка крачка в ума си запомнила
с потребност, насъщност, несамота.
Човечност изписвала словесно шеметно,
навярно като събудена принцеса от сън.
Замръзвала, но чувства не пилеела
с късчета вдишвания на своя романс,
заспивала, не умирала, тлеела
за своето "утре" в най-нежен каданс...

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??