20.03.2007 г., 13:50 ч.

"Принцът на моретата" 

  Поезия
472 0 1
Помните ли принца на моретата?
Онзи, който изяде мечтите ми
и скри малкото си чувства зад зъбите си.
Помните ли принца?
Онзи, хранещ се със егото си,
потопен в депресия,
обичан от пясъка и мразен от чайките.

Помните ли господаря на поезията?
Нарекъл всички рими на жените си.
Онзи - неспособен да обича някого,
Поетът, измислил свободата си,
за да се чувства по-удобно в себе си,
за да е способен
още дълго време
да забива камите си в сърцата ни.

Помните ли момчето с картините?
Нрисува си корона
и се помисли за Бог.
Онова страхливото, непораснало,
онова, което обича да е със 16.

Помните ли принца на моретата?

Аз го помня, той мене не.
Защото за него съм жалка.
Една малка капка в цялото море.

Помните ли как го хранех с душата си?
Насити се.
Всичко изяде.
За мене нищо не остави.
Затова и аз ще избягам.

20.03.2007

© Гергана Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво, Гергана, завладяващо. Иска на места да се пипне, но е много силно! Поздрави, Поздрави от мен!
Предложения
: ??:??