25.09.2014 г., 17:21 ч.

Пришълката 

  Поезия
724 0 4

        

                   Пришълката

 

          Тя, Тъгата,

          няма да почука на вратата.

          Тайно ще се шмугне

          през ключалката.

          И додето видиш

          сянката и дългоопашата,

          във вените ти ще е вече

          Пришълката.

 

          Разтвори душата си за нея!

          И не се страхувай!

          Стари рани нека да отвори.

          Ти не се бунтувай!

          Болки, спомени, раздели

          и горчилки разни,  

          позволи и да отмие

          и сърцето да опразни.

 

          Като буря нека се развихри.

          Ти кротни се!

          Гръм фантомен ако те разтърси.

          Възроди се!

          Поплачи си, ако таз стихия

          те застигне!

          Помоли се, твоят дух да се въздигне!

 

           И когато си отиде Пришълката,

           озарена и пречистена

           ще е душата.

           Ако ярък спомен още някъде горчи,

           утрешна сълза навеки

           ще го излечи.

          

 

© Радостина Дианжело Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Кети( Katriona)!!Особено ми е приятно да чуя това именно от теб,тъй като не се съмнявам в искреността на безкрайно надарения и обичан от Бога творец,каквато си ти! Поздрави от Абу Даби!
  • Самобитна, интересна поетеса!
  • Здравей Стойна!Благодаря за коментара,оценката и подкрепата!Спокойна вечер и от мен!
  • Здравей, Тина!Творбата ти е оригинална и интересна!Гледай по-ведро!
    Поздравявам те и ти пожелавам лека вечер.
Предложения
: ??:??