6.09.2013 г., 12:28 ч.

Притчата за Адам и Ева 

  Поезия
477 1 2

Създал е Господ този свят

със помисли добри и честни.

За красота създал е цвят

и дал ни изрази словесни.

 

А от реброто на Адам

създал е Господ и жената.

От древността пък още знам

в нощта им светел със луната.

 

И там под светлата луна

Адам и Ева да си траят.

И този мъж, и таз жена

дори любов да не познаят.

 

Във Рая двамата сами

са се разхождали на голо.

Едяли са дори фурми

и са се движели на соло.

 

Но таз - коварната змия,

със ябълката си накрая

така им лошо завидя,

че Бог изгонил ги от Рая.

 

В яда си им размахал пръст:

проклел ги трима поотделно.

И всеки носи днеска кръст

от глупост правен самоделно.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??