23.02.2010 г., 10:49 ч.

Притихване 

  Поезия » Любовна
698 0 20


Притихва градът след такова обичане,
дори и липите с листа не шептят,
настъпил е час на нежно обричане
и гларуси палави в нощта не кръжат.
Притихва морето, изморено от тичане,
брегът замълчава плах и смутен,
парещи думи, прошепнато вричане -
палят ръцете ти всичко по мен.
Сърцата препускат, в надбягване палаво
дори и луната зад облак се свря,
звездиците мигат плахо, засрамено -
изригва вулкан, от страст прекипял.

 


© Валка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??