Залезът тих... реката утихва,
със златисти облаци гали вечерта,
отблясъци оглеждат се в реката,
сърцето гледа с кротост света...
Простира мантия пак вечерта,
реката утихва, ветрец я приспива,
ех, радост бликва в очите тъй жива
и идва тихо след залез нощта...
© Елена Калчева Всички права запазени