Не очаквай, мили друже,
от съдник тук,
като приятел там да се завърнеш.
Аз чуя ли от теб присъда,
мигом в тебе вяра губя.
А щом ти видиш моя недостатък,
с думи бързаш да оставиш отпечатък.
И мислиш си: „така ще се научи,
ще порасне,
дори и раната да не зарасне.
Ще знае, че греши,
докато белегът ù я гори.”
Сега ти казвам, че грешиш!
Не бързай с въглен да ме прогориш!
Разбери, че приятелите -
те са за това -
да бъдат с теб,
дори и във греха.
© Снежа Всички права запазени