Приятел един
Приятел до мен си ти,
крещи в унес сърцето.
За мене ти сваляш звезди
и изгрява в нощта слънцето.
Надежда донасяш ми ти,
в плен приковаваш душата.
Залагам на теб живота си, разбери,
ти си в тъмнината искрата.
Когато проблем неочакван
вкопчи се в мен,
идва зов от теб дълго чакан,
идва топлият полъх на цветен ден.
През нощта силна светлина приижда
в моя сън велик.
И злото от теб се не вижда,
ти мой вечен помощник.
© Гергана Дойчинова Всички права запазени