8.01.2009 г., 14:54 ч.

Приятели 

  Поезия » Друга
754 0 0
 

ПРИЯТЕЛИ

 

На приятели играем ти и аз:

редовно пращаш снимки на децата

и дълго ми разказваш за жената,

стояща между нас.

 

По детски от напрегнатия ден

открадваме си няколко минути -

да кажем нещо и да бъдем чути -

мигът за теб и мен.

 

Флиртуваме със думи остроумни,

разказваме истории безумни...

и спираме до тук.

Дали защото в думите на нежност

прокрадва се мечтана безметежност -

да сме един до друг?

 

Или защото казахме си ясно,

че всичко между нас не е сериозно;

да причиним страдания е грозно,

позорно и опасно?

 

Да, приятели ще бъдем ти и аз.

За всичко на света ще си говорим,

но само ако любовта затворим

дълбоко в нас.

© Цвеке Шарено Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??