ПРИЯТЕЛИ
На приятели играем ти и аз:
редовно пращаш снимки на децата
и дълго ми разказваш за жената,
стояща между нас.
По детски от напрегнатия ден
открадваме си няколко минути -
да кажем нещо и да бъдем чути -
мигът за теб и мен.
Флиртуваме със думи остроумни,
разказваме истории безумни...
и спираме до тук.
Дали защото в думите на нежност
прокрадва се мечтана безметежност -
да сме един до друг?
Или защото казахме си ясно,
че всичко между нас не е сериозно;
да причиним страдания е грозно,
позорно и опасно?
Да, приятели ще бъдем ти и аз.
За всичко на света ще си говорим,
но само ако любовта затворим
дълбоко в нас.
© Цвеке Шарено All rights reserved.