Имах аз приятелка добра,
която ми помагаше в беда,
но веднъж една злочеста съдба
ни раздели със таз приятелка една.
Аз търсех я във тъмнина и в мрак
с надеждата, да я намеря пак
и да й кажа, че за нищо на света
със нея няма да се разделя.
Но търсех я и не можах да я намеря,
и чаках вест да чуя аз за нея,
и плаках дни и нощи безутешно аз,
но не я намерих в онзи час.
© Елена Овчарова Всички права запазени