Приятелство, привързаност, копнеж,
почтеност, общи блянове и смях.
Години в радост, устремен летеж,
животи с непроникнал вътре грях.
След време – променен житейски ход,
примесен е със завист лицемерна.
В тегобите си пустият живот,
разбива се от меркантилност земна.
Съдбата се намесва мълчешком
и всеки поглед набелязва стръв.
Разруха на приятелството, в тон
с предателство, забит кинжал и кръв!
© Данаил Таков Всички права запазени