25.06.2024 г., 10:31 ч.

Приятелю 

  Поезия » Философска
138 1 1

Приятелството днес е лукс,

който не всеки може да си позволи.

То няма мирис ,цвят и вкус.

Не можеш да го купиш със пари.

 

Приятелството трудно се гради.

Понякога и цял живот не стига.

И както дом със пот и кръв строиш,

тъй и дружбата полека се постига.

 

И трябва не една торба със сол да изядеш.

И много горчилка да изпиеш.

Докато накрая разбереш,

че приятел трудно се намира.

© Живко Делчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е. Приятели трудно се намират
Предложения
: ??:??