7.11.2008 г., 23:47 ч.

Приятелю, повярвай в доброто 

  Поезия » Философска
1028 0 2

           Приятелю, повярвай в доброто


Посвещавам на рок групата Scorpions, които ме  вдъхновяват с музиката си. Именно тяхната песен Wind of change ме подтикна да напиша това стихотворение. Посвещавам на приятелите си, които не ме изоставят и ме карат да се чувствам част от света. Посвещавам на родителите си, които ме подкрепят. И не на последно място посвещавам на всички мои познати.
 Посвещавам на цялото човечество, това е моето послание към всички хора…

Take me to the magic of the moment
On a glory night
Where the children of tomorrow dream away
In the w
ind of change.

Take me to the magic of the moment
On a glory night
Where the children of tomorrow share their dream with you and me
    <!--[if !supportFootnotes]-->[i]<!--[endif]-->






Вървя си в дъжда,
намръщено ме гледа небето.
Аз свиркам си с уста
и светло е в сърцето.

Вече нямам страх,
че мога да мечтая,
защото вече зная,
миналото е в прах.

Приятелю, повярвай
в магията на мига.
Приятелю, повярвай,
че по-добър може да е света.

Вятърът на промяната
каза, че бъдещето е в нас.
Приятелю, ние двамата
ще мечтаем всеки час.


Не сме се променили,
винаги ще мечтаем.
Своята болка сме скрили…
Но дали го знаем?!...

Светът е често студен,
но ние вярваме в надеждата,
тя топли теб и мен,
тя е във всеки ден.

Приятелю, повярвай
в магията на мига.
Приятелю, повярвай,
че по-добър може да е света.

Вятърът на промяната
каза, че бъдещето е в нас.
Приятелю, ние двамата
ще мечтаем всеки час…


  В превод това е текстът на припева на най-известната песен на Scorpions, баладата Wind of change :
Нека усетим магията на момента

 в нощта на славата,

 където мечтаят децата на бъдещето,

 във вятъра на промяната.

Нека усетим магията на момента

в нощта на славата,
когато децата мечтаят и споделят мечтите си с нас.”


                                                                                             

 

 

© Калин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много добре написано продалйаваи да пишеш все так хубави неща
  • Много хубаво много ми харесва 6 естествено
Предложения
: ??:??