20.04.2023 г., 14:33 ч.

Призив 

  Поезия » Философска, Оди и поеми, Друга
218 1 0

Напускам полутонове, мъгли.

Надига се завеса на мълчание.

Сред светоносни реещи лъчи

откривам щрихите на Вечното Послание.

 

Дали ще се изгуби тайният Му смисъл,

дълбочината на прозрение,

ако извличаме отведнъж

по някой пласт от моите видения?

 

Нито платното, нито писан ред

побират Танца на Великото Творение

със стъпките, що в безпогрешен ред

посочват пътя ни към Възкресение.

 

Спиралните пътеки са безброй

и вливат се във общото течение.

Сред цветните лъчи във вълшебния порой

Животът Нов се ражда е Единение.

 

Дали това е гордостта,

дали вървя срещу Смирение,

като докосвам с думи и ръка

на Висшето най-чистите трептения?

 

Но превъзмогвайки страха,

преборвайки умора и съмнение,

откривам тебе, дързостта,

приветствам тебе, Вдъхновение!

 

Ти ме въвеждаш в Свят на Нежността,

Любов, безкрайно Състрадание.

С крилете си Прекрасните Създания

опазват равновесие в света.

 

В просторите необозрими,

в съдружието неделимо,

с духовна заповед една,

извършват Те Великите дела.

 

Те не помагат в трудно възхождение,

помощниците пращат - цветните лъчи,

под непрестанното им бдение

кръжат планети, нашите съдби.

 

Като в букет разлчните цветя,

тук всеки дух е в свойта красота,

а заедно в сияние-дъга

покланят се на Майка на Света.

 

И виждам аз във възхищение:

в синхрон с Тяхното движение

се сливат хората в букет,

за да изпълнят Висшия завет.

 

На Любовта Крилатите Създания,

аз не познавах обожание,

преди да срещна вас.

Признавам: не от раз

разбрах аз Вашето насърчение,

търпение към мойто неумение.

Наведнъж,

поведена от чуждите внушения,

по нашата Земя пренасях аз

доверие, възможно само в Вашите владения.

Простете ми. За всичко ви Благодаря.

 

Приличате на хора и на птици,

скали, на пламъци, цветя,

Летящи звездни огърлици

опасват Вашите Божествени лица.

 

Бъди и ти един от огърлицата

в броеницата на Верните Сърца.

С воините от Бяла Колесница

спаси планетата Земя!

 

Не ще те скрият книги, неведения.

Не стигат ли на бедствия знамения?

С какво ще ти помогне самомнение,

когато те настъпи тъмнина?

При нас, във веригата, ела!

 

Будисти, индуисти, мюсюлмани,

невярващите, християни,

нима не всички сте богоизбрани?

 

Кое дете не заслужава мама,

прегръдка, чистата вода?

Учители от всички времена

те призовават тук сега:

Мир запазете във света!

Вдигнете вашите глави!

Над вас куполът е един.

 

Включи се в ритъма на общото движение,

съедини се с Цялото Творение

и забрави за старите делби.

С теб е целият Всемир!

 

Елена Стойкова-Леар

© Elena Stoykova-Lear Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??