10.07.2014 г., 21:27 ч.

Признание - апел 

  Поезия » Друга
412 1 1

 

 

             ПРИЗНАНИЕ-АПЕЛ

 

 

Не мога повече да опрощавам

на никого и нищо - уморих се

от обидата натрупана се задушавам,

невежество навред се вихри.

 

Няма милост, нито прошка,

нали човешко е да се греши,

защо като мъртвешка брошка

омразата в душите ни трепти.

 

Защо за мъст сме винаги готови

без капка милосърдие дори

и ближния с дела сурови

раняваме до болка и сълзи.

 

Къде е любовта към Бога,

причастие в човешкото сърце,

къде е истинската обич

и за молитва сключени ръце.

 

И Бог не ще ни повече прости,

че от земни идоли възнесени

не виждаме зловещите беди

от волята "свободна" ни донесени.

 

Върнете си човешката порода,

частицата от Бога потърсете

в духа заложена е по природа,

приютете я и си простете.

 

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ВЕЛИКОЛЕПНО!!!
    Толкова хубаво казано, с такъв хъс... с толкова много емоция...
    Май трябва да си го четем всяка сутрин...
    Много ми хареса позицията ти, Гинче!
    Браво!
    БРАВО!!!
Предложения
: ??:??