14.06.2015 г., 12:41 ч.

Признания 

  Поезия » Любовна
557 0 5

Щом пристъпиш

тихичко към мен
и в очите ми съзреш
отражението на луната -
с устните си сладки
открадни дъха ми,
и издигни ме на метри от земята!
И с превити колена,
замаяна, безмълвна,
щом на рамото ти
аз глава отпусна -
тя луната пълна 
нека ти разкаже
колко нощи сме копнели
само твойте устни,
и в люлката на твойте длани
да забравим що е липса!
Колко нощи с нея
сме кръщавали звездите,
всичките, със твойто име!
Колко пъти до зори сме чакали
сянката ти отдалеч да разпознаем,
да дочуем твойте стъпки...
И все сме вярвали, и знаели,
че идеш!
Колко пъти под пухени възглавници
сме скривали сълзите -
без малко в тях да се удавим!
Колко често сме опитвали
от целувките на други
дали на твойте не приличат...
Шшштт! Туй не му признавай!
Нека да си го запазим в тайна!
Сега е тук и сме щастливи!
Ех, знам - не ти се спи
и си от вълнение препълна!
Но с воал от облак синкав се завий -
нека стане тъмно!
И скришом не надничай, драга,
че след туй ще те е срам
да си припомняш!
Нека да останем двама
само по безсъние любовно!

© Румяна Славова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Владислав,Марин,благодаря за посещението и изразеното положително мнение!Успехи!
  • Поздрав! Хубаво любовно стихо...
  • Наистина, доста оригинална като компилация и начин на изграждане творба, с красиви поетични образи, а финалът ето тук, затаих дъх:
    "И скришом не надничай, драга,
    че след туй ще те е срам
    да си припомняш!
    Нека да останем двама
    само по безсъние любовно!"
    Оценявам най-високо!
  • Стойна,благодаря за прекрасния коментар!Радвам се,че ти допадат мойте писаници!
  • Красиво и оргинално.Излъчва много искрени и силни чуства.
    Докосна ме име развълнува!Много ми допадна!
    поздрав и ведро настроение!
Предложения
: ??:??