10.06.2009 г., 19:57 ч.

Призвание 

  Поезия » Друга
429 0 8

Призвание

 

Посвещавам, посмъртно, този стих на Вили Карагьозова - рехабилитаторка в институт "Пирогов", която се грижеше за моето възстановяване след сполетялата ме беда.

Поклон пред паметта й!

 

Да помогнеш

на инвалида в труден момент,

да помогнеш

да се съвземе такъв пациент,

да помогнеш

с патерици той да проходи,

да му помагаш

в трудности и в несгоди...

Това е твоето призвание

и не трябва тука само знание,

а сърце да имаш ти голямо

и нежна и добра душа...

И трите имаш како Вили,

повярвай ми, аз не греша!

 

 

26.02.2006г.

V-хирургия на Институт "Пирогов"

© Валентин Добрев Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??