20.09.2019 г., 9:22 ч.

Pro domo sua 

  Поезия » Друга
527 1 1

Живота си износвам подобно стара дреха,

потропвайки с тояжката по пътя на успеха.

 

Като слепец опипвам, опитвам - то се знае

това, което преходното отделя от безкрая.

 

Гърми денят, а вятърът на ушните ми миди

надува гайдите на вопли и обиди.

 

А оптимизмът някъде се тули безопасно

и слуша туй, което и преди му беше ясно,

 

а днес е очевидно - в огромната вселена

война по пътищата беше обявена.

 

Война безкрайна на житейски коловози.

Война на непрекъснати угрози.

 

Война на себе си, на другите, на всички

от планината до най-дребните тревички.

 

Война като война, а времето ме влачи,

а аз усещам, че вървя и че не мога другояче.

 

И с лекота на на мравка и стихотворна стъпка

вървя и стискам зърното на творческата тръпка.

© Димитър Вучев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми, но какво значи заглавието?
Предложения
: ??:??