8.11.2014 г., 0:39 ч.

Пробуждане 

  Поезия » Философска
325 0 1

Хора, само дето не хъркате.

Живота тече, а вие ми бленувате.

Разбирам, спи ти се,

но когато си буден, поне будней.

Ако ще живееш – живей.

Никой друг не ще запей,

като вода се лей,

приятелю... живей!

Толкова ли е трудно?

Не се опитвай да бъдеш,

губиш се,

бъди и ще бъдеш,

умри и ще живееш,

виж и ще видиш,

оковите са твои.

Защо ги слагаш?

Уж искаш да си помагаш,

а страдаш и си го налагаш

махни ги вече, достатъчно си спал,

събуди се, достатъчно сънува.

Дишай и вирей,

бъди и живей!

© Петър Стоев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубав стих, искаш да събудиш спящите наяве души! Ама с този творчески псевдоним направо ме разби...
Предложения
: ??:??