24.05.2008 г., 22:54 ч.

Пробуждане 

  Поезия » Философска
545 0 1

Пробуждане

 

Загубих се.

Денят замлъкна стреснат:

на сенките ликът се раздвои!

От нищото,

от ледената бездна

изплъзна се безформен образ сив.

 

Препънах се.

Застинах вкаменена!

Земята, свита в ужас, онемя -

нагъната,

с угаснал поглед сведен,

притихна и сред пътя си се спря.

 

Погледнах го -

завземаше простора,

набъбваше, изправяше снага

и войнствено

въздигаше нагоре

противни, ненаситни пипала.

 

Разплаках се!

Но ледени кристали

излизаха от моите очи

и падаха,

трошащи се отчаяно

под нечии огромни стъпки зли.

 

Потъпкана,

с молба обърнах поглед

към сетното парченце синева,

обгърната

от вярата последна -

да ми покаже вярната следа.

...

Събудих се.

Денят в живот кипеше.

И тичаше прастарата Земя!

Безумие,

от тебе се отричам,

докато има още СИНЕВА!

 

© Калина Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесно е, Алиса!
    Финалът е много хубав и изпълнен с оптимизъм.
    Дано за всички има синева.
Предложения
: ??:??