20.11.2013 г., 23:02 ч.

Пробуждане 

  Поезия » Друга
348 0 4

 

              

                           Пробуждане

 

            Вятърът нощес лудя навън.

            Спря се и заблъска по вратата.

            Сгушил се уплашен в своя сън,

            градът пробуди се в позлата.

            Наново, тайно пропълзя денят

             и освети картината позната.

            Някъде дочу се странен вик,

            може би крещеше самотата.

            Но делникът, на делничен език,

            прочете на живота правилата.

            И тръгна всеки, както и преди,

             на вечерта към мрачината.

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??